Колись я думала, що зробити смачний бульйон то справжнє мистецтво. Те, що виходило у мене як правило призводили до неапетитну каламутну воду з непевним смаком, а м'ясо нагадувало підошву. Тому я користувалася звичайними супами з пакетиків, хоча завжди мріяла про справжню золотавий кришталевий бульйон, яку подавали в ресторанах.
Прорив стався, коли я випадково відкрила веб-сторінку Майстер вдома. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Гортаючи різноманітні рецепти, я побачила потрібний — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». І хоч я вирішила поки що обійтися без галушок, базова основа став для мене справжнім одкровенням.
Ось як усе відбувалося:
1. Керуючись інструкцією з [я обрбрала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Довела воду до кипіння на сильному вогні. Обов'язково слід — видалити піну, що з'явився на поверхні. У минулому я пропускала цей крок, і бульйон виходив каламутним.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Поклала цілу цибулину, моркву, лавровий лист, духмяний перець і сіль. Варилося це все протягом трьох годин, накривши каструлю.
4. Процідила готовий бульйон. Переді мною постав ідеально прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.
Відтоді я часто повертаюся до цього рецепту. Його використовую як базу для моїх улюблених супів, або просто самодостатньою стравою, яку я подаю із зеленню та домашніми грінками. Щоразу, коли кушту свого кулінарного шедевру, я згадую той самий сайт, завдяки якому я пізнала магію справжнього кухарського мистецтва.
Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону
Moderator: Moderators