Раніше я уникала рецептів із запіканням. Мені уявлялося, що це під силу лише професіоналам: то м'ясо вийде сухим, то шкірка підгорить, то м'ясо біля кісток залишиться червоним. Я готувала тільки шматочки на сковорідці — так безпечніше і швидше.
Прорив стався несподівано, коли до нас несподівано завітали гості, а в холодильнику лежала курочка, яку планували на завтра. Довелося згадувати всі поради, які колись чула від мами та подруг. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, вивчила, за якої температури запікати, чим замаринувати, щоб м'ясо тануло в роті, і як не перетримати її.
Основним страхом було, чи вдасться зберегти соковитість. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з неймовірним ароматом, зрозуміла — вийшло! Вона була бездоганною зсередини, рівномірно запеченою і надзвичайно апетитною. Присутні оцінили страву, а я отримала натхнення готувати далі.
Варто зауважити, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я переглядала різноманітні способи подачі для маринаду та подачі. Відтоді курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я частую гостей і балую домашніх. І найзручніше, що духовка робить усе сама, поки духовка працює замість мене.
Як я готувала курку в духовці
Moderator: Moderators