Мій досвід запікання курки

A place to talk about anything! Want to find someone to ride with? Get help on mending things? Organise lifts?

Moderator: Moderators

Post Reply
JustinpydaY

Мій досвід запікання курки

Post by JustinpydaY »

Колись давно я не наважувалася запікати цілу курку. Мені думалося, що без досвіду не впоратися: то вона втратить соковитість, то вона пригорить зверху, то воно не пропечеться всередині. Я готувала тільки шматочки на сковорідці — звичніше та спокійніше.

Ситуація кардинально змінилася, коли до нас несподівано завітали гості, а в холодильнику нічого, окрім курки, не було. Довелося згадувати всі поради, які отримувала від досвідчених господинь. Я проаналізувала різноманітні способи запікання, визначилася з градусами та тривалістю, чим натерти, щоб було соковито, і як довго тримати в духовці.

Найбільше я хвилювалася, чи не пересушу її. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з золотистим кольором, усвідомила — я змогла! Вона була бездоганною зсередини, однаково добре пропеченою і пахучою та привабливою. Усі були дуже задоволені, а я отримала натхнення готувати далі.

До речі, на сайті https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я знаходила натхнення для маринаду для маринаду та подачі. З того часу курка в духовці — найпопулярніша страва в моєму репертуарі, яку я частую гостей і балую домашніх. І головний плюс, що основний процес відбувається без моєї участі, поки духовка доводить страву до досконалості.
Post Reply