Колись я вважала, що приготувати гарний бульйон дуже складно. Те, що виходило у мене зазвичай призводили до неапетитну каламутну воду з непевним смаком, а м'ясо виходило жорстким. Тому я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча у душі прагнула про ідеальну наваристу, прозору та запашну юшку, яку пропонують у рестораціях.
Ситуація кардинально змінилася, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Там було стільки всього цікавого! Переглядаючи публікації, я натрапила на той найголовніший — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». Щоправда я відмовилася від експериментів із галушками, сам рецепт бульйону став для мене відкриттям.
Процес приготування виглядав так:
1. Як було зазначено з [я взяла яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Залила її холодною водою, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на великому вогні. На цьому етапі критично важливо — видалити піну, що утворився. У минулому я пропускала цей крок, і юшка завжди була мутною.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Додала цілу цибулину, моркву, лавровий лист, перець горошком і дрібок солі. Варилося це все майже на три години, накривши каструлю.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. Переді мною постав неймовірно прозорим, з красивим бурштиновим відтінком і запахом, що дражнив ніс, що вся квартира наповнилася затишком.
Тепер я часто повертаюся до цього рецепту. Його використовую як базу для моїх улюблених супів, або ж частуванням самі по собі, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли кушту з готового бульйону, я згадую той самий сайт, завдяки якому я пізнала магію справжнього кухарського мистецтва.
Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону
Moderator: Moderators